top of page
Knipsel2.PNG

Cleanup day voor scholen

Hey hallo leerkracht,

Op woensdag 14 september gaan we met elkaar de uitdaging aan: we gaan alle wijken van Amsterdam voor het eerst zwerfafval-vrij proberen te maken. Een unieke uitdaging met een uniek resultaat: geen plastic, papier en peuken meer op straat. Een betere leefomgeving voor mens en dier. Hoe gaaf is dat?

Kijk je liever? Ga dan naar onze video van Meester Sander. Zo niet lees dan deze mail.  https://www.amsterdamcleanupday.com/besteleerkracht

 

Zwerfafval vrije wijken: wij gaan het fixen! 

Samen met tienduizenden scholieren, leden van verenigingen, vrijwilligers, mensen uit het bedrijfsleven en professionals van de gemeente Amsterdam start de actie om 9 uur ’s ochtends met een live stream vanaf een schoolplein in Amsterdam.

Hoe kunnen jullie ons helpen?

Wij delen Amsterdam op in vakjes. Amsterdam wordt een soort lappendeken. Elke klas krijgt een stukje Amsterdam toebedeeld. Bijna altijd is dat naast of heel dicht bij jullie school. Zijn er veel scholen in de buurt? Dan moeten jullie misschien een paar minuten lopen. Als we allemaal ons stukje Amsterdam hebben schoongemaakt, dan is de opdracht voltooid: alle wijken in Amsterdam zwerfaval-vrij!

 

Materialen en hulp

We gaan het jullie zo makkelijk mogelijk maken. Ten eerste krijg je van ons de materialen die nodig zijn in bruikleen zoals grijpers, handschoenen, hesjes en vuilniszakken. Die liggen bij jou op school klaar voor het begin van de actie. Ben je een basisschool? Dan zorgen we ook voor een aantal vrijwilligers die kunnen assisteren. Jullie ontvangen daarnaast binnenkort de instructiefilm van Meester Sander, zodat jullie precies weten wat je moet doen. 

 

Belonen

Uiteraard krijgen jullie een beloning voor al jullie inspanningen. Dat doen we via de zwerfafval app “Rubbiz”. Voor iedere foto die jullie maken, gaat elf eurocent naar een goed doel dat jullie zelf mogen uitkiezen in de app. Dit kan bijvoorbeeld de Plastic Soup Foundation zijn, maar je mag ook jouw eigen school uitkiezen. En… Don’t worry. De app is gemaakt voor kinderen en Meester Sander legt jullie precies uit hoe het werkt.

 

90 minuten

Het programma inclusief instructie duurt 90 minuten en is vanaf je eigen school uit te voeren. Jullie mogen zelf het tijdstip bepalen voor de start van het programma. De actie kun je dus uitvoeren wanneer het jullie goed uitkomt in jullie rooster.  En o ja, vanaf de bovenbouw lagere school kunnen kinderen meedoen aan deze uitdaging.

 

Aanmelden

Heeft jouw klas of school 90 minuten beschikbaar op 14 september? Laat het ons dan weten door op deze mail te reageren. Geef dan ook door wie de twee contactpersonen worden binnen jullie school.  

Voor meer informatie check www.amsterdamcleanupday.com

Tot snel!

 

Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam, Rijkwaterstaat, De Rubbiz Foundation, Nederland Schoon en ANMEC.  

ACUD.png
bottom of page