top of page

SCHOLEN

LOGO_SMALL

Hey hallo leerkracht,


Vrijdag 10 november gaan we weer samen met jullie de uitdaging aan: we gaan alle wijken van Amsterdam voor het eerst zwerfafval-vrij proberen te maken! Een unieke uitdaging met een uniek resultaat: geen plastic, papier en peuken meer op straat. Een betere leefomgeving voor mens en dier. Hoe gaaf is dat? 
 
Samen met tienduizenden scholieren, leden van verenigingen, vrijwilligers, mensen uit het bedrijfsleven en professionals van de gemeente Amsterdam start de actie om 9 uur ’s ochtends met een live stream vanaf een schoolplein in Amsterdam. 

 

Hoe kunnen jullie meedoen? 

Wij delen Amsterdam op in vakjes. Amsterdam wordt een soort lappendeken. Elke klas krijgt een stukje Amsterdam toebedeeld. Bijna altijd is dat naast of heel dicht bij jullie school. Zijn er veel scholen in de buurt? Dan moeten jullie misschien een paar minuten lopen. Als we allemaal ons stukje Amsterdam hebben schoongemaakt, dan is de opdracht voltooid. 


Materialen en hulp
We gaan het jullie zo makkelijk mogelijk maken. Ten eerste krijgen jullie van ons de materialen die nodig zijn in bruikleen zoals grijpers, handschoenen, hesjes en vuilniszakken. Die liggen klaar op school voor het begin van de actie. Ben je een basisschool? Dan zorgen we ook voor een aantal vrijwilligers die kunnen assisteren. Jullie ontvangen binnenkort de instructiefilm van Meester Sander, zodat jullie precies weten wat je moet doen.  

 

Belonen
Uiteraard krijgen jullie een beloning voor al jullie inspanningen. Dat doen we via de zwerfafval app “Rubbiz”. Voor iedere foto die jullie maken, gaat elf eurocent naar het goede doel dat jullie zelf mogen uitkiezen. En… Don’t worry. De app is gemaakt voor kinderen en Meester Sander legt jullie precies uit hoe het werkt.

 

90 minuten
Het opruimen kost 60 minuten. Het programma inclusief de instructie, pakken van de spullen en naar jullie vakje lopen duurt 90 minuten en is vanaf jullie eigen school uit te voeren. Jullie mogen zelf het tijdstip bepalen. De actie kun je dus uitvoeren wanneer het jullie goed uitkomt in het rooster.  En o ja, vanaf de bovenbouw basisonderwijs kunnen kinderen meedoen aan deze uitdaging. 

 

Aanmelden
Heeft jullie klas of school 90 minuten beschikbaar op 10 november? Ga dan naar https://www.amsterdamcleanupday.com/aanmeldenscholen en vul het aanmeldingsformulier in. 


Tot snel! 
 
Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam, Rijkwaterstaat, Renewi, MCDonald's de Rubbiz Foundation en ANMEC.   

 

bottom of page