top of page
LOGO_SMALL

SCHOLEN

Hey hallo leerkracht,


Woensdag 14 september organiseert Plastic Soup Foundation de World Cleanup Day-scholeneditie. Amsterdam doet er een schepje bovenop samen met de samenwerkende partners en de Plastic Soup foundation. Wij gaan samen met jullie de uitdaging aan: we gaan alle wijken van Amsterdam voor het eerst zwerfafval-vrij proberen te maken! Een unieke uitdaging met een uniek resultaat: geen plastic, papier en peuken meer op straat. Een betere leefomgeving voor mens en dier. Hoe gaaf is dat? 
 
Samen met tienduizenden scholieren, leden van verenigingen, vrijwilligers, mensen uit het bedrijfsleven en professionals van de gemeente Amsterdam start de actie om 9 uur ’s ochtends met een live stream vanaf een schoolplein in Amsterdam. 

 

Hoe kunnen jullie meedoen? 

Wij delen Amsterdam op in vakjes. Amsterdam wordt een soort lappendeken. Elke klas krijgt een stukje Amsterdam toebedeeld. Bijna altijd is dat naast of heel dicht bij jullie school. Zijn er veel scholen in de buurt? Dan moeten jullie misschien een paar minuten lopen. Als we allemaal ons stukje Amsterdam hebben schoongemaakt, dan is de opdracht voltooid. 


Materialen en hulp
We gaan het jullie zo makkelijk mogelijk maken. Ten eerste krijgen jullie van ons de materialen die nodig zijn in bruikleen zoals grijpers, handschoenen, hesjes en vuilniszakken. Die liggen klaar op school voor het begin van de actie. Ben je een basisschool? Dan zorgen we ook voor een aantal vrijwilligers die kunnen assisteren. Jullie ontvangen binnenkort de instructiefilm van Meester Sander, zodat jullie precies weten wat je moet doen.  

 

Belonen
Uiteraard krijgen jullie een beloning voor al jullie inspanningen. Dat doen we via de zwerfafval app “Rubbiz”. Voor iedere foto die jullie maken, gaat elf eurocent naar de Plastic Soup Foundation. En… Don’t worry. De app is gemaakt voor kinderen en Meester Sander legt jullie precies uit hoe het werkt.

 

90 minuten
Het programma inclusief instructie duurt 90 minuten en is vanaf jullie eigen school uit te voeren. Jullie mogen zelf het tijdstip bepalen voor de start van het programma. De actie kun je dus uitvoeren wanneer het jullie goed uitkomt in het rooster.  En o ja, vanaf de bovenbouw lagere school kunnen kinderen meedoen aan deze uitdaging. 

 

Aanmelden
Heeft jullie klas of school 90 minuten beschikbaar op 14 september? Ga dan naar https://www.amsterdamcleanupday.com/aanmeldenscholen en vul het aanmeldingsformulier in. 


Tot snel! 
 
Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam, Rijkwaterstaat, De Plastic Soup Foundation (World Cleanup Day), de Rubbiz Foundation, Nederland Schoon, Waternet en ANMEC.   

 

Footer1dagschoon.png
download (11).png
PSFlogo_nieuw.jpg
rws.png
ANMEC_IVN logo.png
WN__waterschap-RGB_large.jpg
nlschoon_logo_rgb_blauw-wit.png
RUBBIZ.png
bottom of page