top of page
Knipsel2.PNG

HET PROGRAMMA

c6a3a351159ab41ed11c014bae6df1b6_c5_720x720.jpeg

Voer eerst deze checks uit. Zijn jullie klaar voor de Cleanup Day? 

 1. Zijn de groepen ingedeeld op basis van 4 groepsleden? Je mag ook meer personen in een groep indelen indien er een tekort aan begeiders is. 

 2. Is de zwerfafval & goede doelen app "Rubbiz" geïnstalleerd bij elke groep?->  nee, ga na de App- of Play store en zoek op "rubbiz" of ga naar www.rubbiz.org en klik op het App store of Play store icoontje. Meld je vervolgens aan in de app. 

 3. Weten jullie hoe de Rubbiz app werkt? -> Het is simpel en gemaakt voor kinderen. Klik op deze link 

 4. Weten jullie waar je op gaat opruimen? -> check deze link (let op: 3 dagen van te voren pas definitief). De link staat ook in de app via "meer"en dan de Cleanup Day knop.

STAPPENPLAN VOOR VRIJDAG 10 NOVEMBER (duur: ongeveer 90 minuten)

 1. Livestream kijken van de kick-off met een influencer en een bestuurder van de gemeente Amsterdam? Klik dan vanaf 8.50 uur op deze link

 2. Klik nu op de instructie video link van Meester Sander. Hij legt je uit wat de bedoeling is. 

 3. Neem de materialen zoals grijpers, vuilniszakken en handschoenen in gebruik. Deze liggen klaar op jullie school/bedrijf of instelling. Vrijwilligers die niet op scholen actief zijn kunnen bij de afhaalpunten spullen halen. Deze staan in de kaart in stap 4 en zijn ook te zien in de app 

 4. Vertrek naar de toegewezen gebieden. Check deze link of ga naar "meer" in de de app

 5. Deel de groepen in: wie doet welke straat etc. Let op: veiligheid staat voorop!

 6. Is jullie gebied opgeruimd?: vertrek samen veilig terug naar jullie school/bedrijf/instelling.

 7. Bij terugkomst: terugleggen materialen op dezelfde locatie als afhaal locatie.

 8. Bind de vuilniszakken goed dicht en leg ze in juiste afvalcontainer. Is er teveel afval dan kun je de organisatie contacten en wij laten de gemeente het afval afhalen. Jullie contactpersoon heeft de contactgegevens. Leg het afval dan bij de ingang van jullie school of bedrijf/instelling neer. Tip: maak een leuke foto van de berg vuilniszakken of bijzondere items en deel deze op socialmedia onder hashtag #AMSCD  

 9. Ga terug naar de jullie klas/bedrijf of instelling en klik op de terugkom video link van Meester Sander. Tel de totalen op van je groep, je klas/afdeling/of groep.  

 10. Afval graag in jullie eigen containers. Teveel afval? Vraag je contactpersoon ons een Whatsapp bericht te sturen en we zetten je op de lijst voor het afhalen. Dit zal uiterlijk de volgende dag plaatsvinden. Zet de spullen bij de ingang van jullie school/bedrijf/instellingen of verenigingsgebouw neer zodat dit goed te bereiken is. 

VEILIGHEID CHECKLIST: 

 • Hesjes en handschoenen zijn verplicht.

 • Blijf in groepen lopen​. Scholen zorgen voor de begeleiding. 

 • Neem nooit risico. Vuil in de sloten, naast drukke wegen of langs het water: niet oprapen. Dat doen de proffesionals van de gemeente. 

 • Schoon alleen de openbare gebieden op (geen privé of afgesloten gebieden)

 • Voel je je niet veilig, ga dan terug naar het startpunt of bel de begeleider. 
 • Laat scherpe of verdacht uitziende voorwerpen liggen. Maak hiervan melding bij de gemeente. 

 • Elk groepje moet de begeleider of elkaar snel kunnen contacten via de mobiele telefoon. Maak hierover afspraken. 

 • Let op: Amsterdam Cleanupday is niet verantwoordelijk voor de veiligheid. We doen er wel alles aan om het zo veilig mogelijk voor jullie te maken. Jullie doen mee vanuit je school, bedrijf of instellingen. Zijn gebieden niet veilig? Ruim deze dan niet op. Meester Sander zal jullie hier ook nog op wijzen. 

3 tot 5 dagen later: 

Vervolg geven aan actie: er ligt nog steeds "geld op straat" voor de goede doelen zoals de Plastic Soup Foundation. Samen schoonmaken en schoonhouden.

Eind van de maand. 

Deadline uitkering goed doelen. Er wordt een mail gestuurd met de uitslag naar de gebruiker van de app. In de app staat ook dat de gelden zijn overgemaakt. Er zijn geen transactiekosten alles gaat 1 op 1 naar de goede doelen.

Noot: klik hier voor de presentatie die tijdens de informatiebijeenkomst voor scholen is gegeven. 

Meester Sander helpt

bottom of page